KISHA E SHEN MERISE NE LEUSE, PERMET

Ndodhet buze fshatit Leuse, eshte ndertuar ne shekullin e 18-te nga greket dhe eshte nje objekt qe bie menjehere ne sy kur shkohet ne Leuse. Pjesa e perparme e kishes eshte si manastir, vete kisha eshte si tempull, dhe rrethohet nga 3 perrenj te medhenj qe dalin nga malet dhe derdhen ne lumin Vjosa. Perpara kishes gjenden disa monumente te vjetra varresh te viteve 1800-1900.

Pjesa e jashtme e kishes eshte e pikturuar me shume afreske te ndryshem. Jane 2 dhoma ne kishe, te cilat ishin ndare ne tre pjese, qe perdoreshin nga grate, burrat, dhe ne fund nga nuset e reja. Qoshja e dhomes se grave qe nga koha e luftes greko-romake dhe sot vazhdon te perdoret per pagezimin e besimtareve. Kisha eshte rikonstruktuar ne vitin 2000.

marre nga www.albaniandf.org

Etichette:
0 Commenti

Posta un commento

Related Posts with Thumbnails
Gli autori del blog dichiarano di non essere responsabili per i commenti inseriti dai lettori. Gli autori si impegnano a cancellare nei limiti delle possibilità i commenti lesivi dell'immagine o dell'onorabilità di persone terze. Qualora dovesse sfuggire la cancellazione di commenti lesivi lo si comunichi all'indirizzo e-mail: info@vacanzeinalbania.info