VIDEO: CASTELLO DI LEKURES

A differenza di molti altri castelli in Albania, il castello di Lekures è un semplice edificio, ma è stato trasformato in un grande ristorante con un affascinante vista del porto di Saranda, l'isola di Corfù, fiumi e colline intorno ad esso.

Il castello di Lekures è una costruzione del XVI secolo. Si suppone che è stato costruito nel 1537, quando il Sultano Sulejman attaccò l'isola di Corfù. Il castello serviva per  controllare il porto di Saranda. Il castello è costruito sulle  rovine del villaggio di  Lekures. Ha una forma quadrata con due torri rotonde sugli angoli nord-occidentale e sud-orientale. Il ristorante dispone di alcuni piatti tipici, soprattutto con carni fresche e ortofrutticoli locali. Inoltre, offre una vasta gamma di vini di qualità, italiani e stranieri.

Skelës së Sarandës dhe rrugës që kalon Sarandë-Butrint. Kalaja ndodhet midis rrënojave të fshatit Lëkurës mbi majën e një kodre të lartë që ngrihet sipër qytetit të Sarandës. Ka një pozicion të vecantë strategjik nga ku mund të shikoni gjithë qytetin e Sarandës dhe rrugën që shkon në Butrint, gjithashtu mund të shijoni dhe një panoramë të ishujve të Ksamilit. Ka formë katrore me dy kulla të rrumbullakëta të vendosura në VP dhe JL. Kati i parë ka shërbyer si depo. Kuptohet nga pozicioni i vendosjes që qëllimi kryesor i ndërtimit të kalasë ishte vrojtimi i detit. Lartësia e mureve arrin 6.70-7m trashësia e tyre deri në 2 m. Sot në lëkurës funksionon një bar-restorant me arkitekturë të hershme dhe tepër bashkëkohore, ofron një shërbim ideal. Eshtë kthyer në një nga pikat më të bukura turistike dhe nga më të frekuentuarat për cdo turist që viziton Sarandën.

Etichette:
0 Commenti

Posta un commento

Related Posts with Thumbnails
Gli autori del blog dichiarano di non essere responsabili per i commenti inseriti dai lettori. Gli autori si impegnano a cancellare nei limiti delle possibilità i commenti lesivi dell'immagine o dell'onorabilità di persone terze. Qualora dovesse sfuggire la cancellazione di commenti lesivi lo si comunichi all'indirizzo e-mail: info@vacanzeinalbania.info